Skip to content

Info

Voorbereiding

Je hebt je fotoshoot geboekt, helemaal leuk!! Maar wat nu, hoe kun je jezelf het beste voorbereiden op de shoot?

Op deze pagina geef ik je een paar tips over welke dingen je vast na kunt denken en hoe je je zo goed mogelijk voor kunt bereiden!

Locatie

magische romantische paardenfotografie laura dijkslag fotografie epe heerde wapenveld zwolle ponymeisje

Een goede voorbereiding begint bij het kiezen van de locatie.
Hoe specialer de locatie hoe mooier de foto’s, denk hierbij aan het bos, de heide, een zandverstuiving, het strand etc.

Voor paardeneigenaren die liever in een rijbak rijden, ga op zoek naar een mooie nette buitenbak met een rustige achtergrond voor het mooiste resultaat.
Of wil je liever blackfoto’s? Dan is het belangrijk dat ik het paard in een ruime gang van de stal of in een schuur kan plaatsen.

Hondenfoto’s kunnen ook erg mooi zijn in de stad, denk hierbij aan een oude stadspoort, een oude kerk , of juist een heel modern gebouw met een mooie weerspiegeling in het glas.
Denk dus goed na over je locatie, het kan je foto’s nog net even wat extra’s geven.

Spik & Span

Het klinkt vrij logisch maar zorg ervoor dat je dier er op zijn best uitziet. Gewassen, getoiletteerd, gepoetst, geborsteld.. Alles voor de foto!
Een halsband en riem kan ik gemakkelijk weg photoshoppen, wel is het fijn als deze zo minimaal mogelijk zijn.

Voor paarden heb ik speciale fotohalsters die ik gemakkelijk kan verwijderen in Photoshop zodat het lijkt alsof je paard los staat.Wil je hier gebruik van maken? Geef het van tevoren even aan. 

Toch liever een hoofdstel of halster? Ook prima, maar zorg dat ook deze gepoetst is.

verkoopreportage portret laura dijkslag fotografie heerde epe wapenveld

Wat neem je mee?

hondenfotograaf heerde zwolle apeldoorn mechelse herder laura dijkslag fotografie

Tijdens een fotoshoot met dieren is het heel fijn om er een derde persoon bij te hebben, om de aandacht van het dier te trekken voor mooie attente foto’s en andere nodige assistentie. Zonder iemand extra is het bijna niet te doen. Kies iemand die jij en je dier goed kennen en vertrouwen.

Neem lekkers mee! Als je hond of paard zo zijn best doet verdiend hij (of zij) regelmatig een beloning, en natuurlijk zijn ze extra mooi als ze gefocust zijn op het snoepje. Bij honden geld natuurlijk hetzelfde, maar bij sommige honden werken speeltjes, balletjes etc nog beter!

Al je paard zijn hoofdstel om heeft tijdens de shoot neem dan hengstenketting mee in plaats van je teugels, wil je liever dat het lijkt alsof je paard los bij je staat dan is een foto (touw) halster noodzakelijk. Als je dit niet hebt geef het aan, dan neem ik het voor je mee.

Wil je actiefoto’s met je paard? Neem dan een longeerlijn en zweep mee! En bij honden die niet los kunnen een lange lijn.

s’Zomers is het aan te raden om vliegenspray mee te nemen voor je paard, het zou jammer zijn als hij te geïrriteerd is tijdens de shoot!

Kleding

romantische paardenfotografie paardenmeisje magische herfst paardenfotograaf laura dijkslag fotografie heerde gelderland zwolle apeldoorn6

Ik krijg vaak de vraag ‘wat voor kleding zal ik aandoen?’. Ten eerste natuurlijk wat je zelf mooi vindt en waar je je fijn in voelt.

Omdat ik mijn fotoshoots meestal buiten in de natuur doe raad ik je aan om rustige kleuren te dragen zonder prints en houd het een beetje tijdloos, zodat het over tien of twintig jaar nog steeds mooi is.  Meer dan 2 of 3 kleuren combineren word vaak al te druk.

Bij fotoshoots samen met je paard is het natuurlijk ook prachtig om een mooie romantische jurk te dragen.

Ga je rijden, pas dan de sjabrak en bandages aan op je kleding voor een tof resultaat!

romantische paardenfotografie paardenmeisje fries paard laura dijkslag fotografie heerde epe zwolle apeldoorn2

Het Weer

Mocht het nou gaan regenen die dag dan word de shoot verzet, niemand wil als een verzopen kat op de foto.

Maar met bewolking kan de shoot prima doorgaan, vaak worden de foto’s dan juist mooier omdat er mooi zacht licht is.

De dag voor de shoot heb ik graag even contact met mijn klanten. Dan zijn de weerberichten bekend en kunnen we ook een tijdstip afspreken met de meeste kans op mooi weer.

themashoot laura dijkslag fotografie

Na de fotoshoot

hondenfotograaf heerde epe wapenveld cocker spaniel laura dijkslag fotografie

Je krijgt op dezelfde dag nog een voorproefje van mij die je alvast op je social media mag plaatsen!

Binnen 3 dagen krijg je je eigen bestelpagina met een ruime selectie foto’s toegestuurd. Hier kun je zelf uitzoeken welke foto’s het gaan worden en kan ik deze gaan bewerken. Let op deze foto’s zijn alleen bedoelt om een keuze te maken, dus niet om voor andere doelen dan dit te gebruiken.

Als de foto’s klaar zijn krijg je deze op groot bestandsformaat zonder logo (geschikt om af te drukken). En er zit een kleiner bestand met logo bij voor op social media. Mijn streven is om de foto’s binnen 3 weken naar je op te sturen!